Squashracket

Wat je moet weten bij de aanschaf van een squashracket.

Het is niet altijd gemakkelijk om de grote prijsverschillen tussen squashrackets aan mensen uit te leggen. Veel technische veranderingen en benamingen van ontwikkelingen maken het er ook niet makkelijker op. Toch kun je eenvoudig stellen dat materiaalkeuzes, prijsontwikkelingen en comfortontwikkelingen het squashracket en de sport in het algemeen, daar heeft gebracht waar het nu is. De stormachtige ontwikkeling van het squashracket heeft ervoor gezorgd dat we nu, in vergelijking met 20 jaar geleden een stukje hi-tec in handen hebben.

Tegenwoordig zijn er veel squashrackets in verschillende maten en prijsklassen verkrijgbaar. Bij een goede keuze is het belangrijk om te letten op het gewicht. De meeste squashrackets zijn gemaakt van aluminium, titanium, koolstofvezel.

Bij een licht squashracket van titanium heeft de speler meer controle over de balans terwijl een zwaarder squashracket meestal van aluminium meer kracht geeft. Verder is de verdeling van het gewicht belangrijk voor de eigenschap van het racket. Zo heeft een racket met veel gewicht in het blad meer kracht. Wilt u meer controle kies dan voor een lichter racket.