Wat is Squash precies?

Over het ontstaan van squash doen meerdere verhalen de ronde. De meest gehoorde, is dat squash zou ontstaan zijn rond 1830 op een kostschool in Engeland. Deze kostschool speelde een zeer belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van squash. De Britten hebben de sport over de wereld verspreid. Sterke landen zijn: Engeland, Australiƫ en in toenemende mate Egypte, Frankrijk en Maleisiƫ.

Squashen is een uiterst gezonde, intensieve sport, die momenteel erg populair is in Nederland. Daardoor zijn er ook steeds meer squash producten te vinden, om er voor te zorgen dat u het goede materiaal heeft om zo veel mogelijk uit uw spel te halen en blessures te voorkomen.
squashatharrow
Squash wordt gespeeld door twee of bij het dubbelen met vier spelers in een ruimte die omgeven is door 4 muren of glaswanden. De spelers slaan om de beurt de squashbal tegen de voormuur. Wanneer de squashbal van de voormuur terugkomt mag de bal niet meer dan een keer op de grond stuiteren voordat de andere speler de bal slaat.

De baan waar men squash speelt heeft door zijn afmetingen van 6,4 bij 9,75 meter een totale oppervlakte van 62,4 vierkante meter.